IT innovatie in de agri

Online taakkaart generator

Tijink IT BV heeft een online taakkaart generator gemaakt voor dronewerkers.nl voor het genereren van taakkaarten op basis van bv. NDVI kaartjes.

Klik hier voor meer informatie

TTN en LoRa ™

Tijink IT BV neemt deel in een The Things Networks (TTN) samenwerkingsverband bij de CAH Dronten om te kijken hoe LoRa ™ ingezet kan worden binnen de agrarische sector.

Op dit moment wordt gewerkt aan een demonstrator voor het tracken van assets. Hiertoe worden een aantal trekkers uitgerust met een GPS module die via LoRa ™ op regelmatige basis de locatie doorgeeft. Een aantal use cases zijn o.a. logistieke ondersteuning, asset tracking, beveiliging en geofenching (alarmering wanneer een tracker buiten een gebied raakt).

Meer informatie

Basis Registratie Gewaspercelen (BRG)

Binnen de agrarische sector is veel OpenData beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is de BasisRegistratie Gewaspercelen (BRG). Binnen de BRG wordt de historie van percelen en gewassen bijgehouden. Een teler houdt deze informatie bij via RVO.nl.

Tijink IT BV heeft een online demonstratieapplicatie gemaakt voor het presenteren van van deze gegevens. Deze applicatie kan de basis zijn voor BRG gebaseerde toepassingen.

Data en analyse platform

Onderliggend bovenstaande projecten ligt een platform voor het verzamelen van informatie van sensoren. Sensoren zijn onder andere temperatuursensoren, licht, luchtvochtigheid, maar zeker ook drone- en satelietbeelden.

Als onderdeel van een onderzoek zijn we bezig om te kijken hoe we deze informatiebronnen kunnen samenvoegen om te komen tot een algemeen beeld.

Op dit moment worden meer dan 500.000 waarden per dag verzameld, geanalyseerd en opgeslagen. Op basis van de analyse kan een alarmering uitgevoerd worden.

Drone en sateliet data verwerking

Er vliegen steeds meer drones in Nederland. Binnen de agrarische sectoren worden drones gebruikt voor o.a. biomassa meting. Een biomassameting wordt gedaan door het maken van beelden in verschillende lichtspectra (NIR en VIR) en deze om te zetten naar een vegatieindex(NDVI).

Drone no-fly zones

Drones mogen niet overal vliegen. De overheid biedt OpenData aan waarmee eenvoudig ingezien kan worden waar wel of niet gevlogen mag worden (dit is trouwens niet het volledige beeld…)

Klik hier om deze kaart in te zien

IT voor de agri-sector

Tijink IT benadert de agro-sector vanuit de IT. We proberen mooie IT technieken te gebruiken om de agro-sector te verbeteren. Vanwege een jarenlange ervaring met ontwikkeling van geavanceerde applicaties op het internet (bijvoorbeeld bij Marktplaats.nl) en het meer dan 10 jaar werken met grote hoeveelheden data (bv. dataacquisitie, opslag en verwerking van vliegtuigdata bij het Nederland Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium), weten we als geen ander hoe we deze in moeten zetten om het juiste resultaat te krijgen.

Of het gaat om visualisatie, analyse, opslag (bv big data) of rapportage, we hebben het eerder bij de hand gehad.

Klik hier om een indruk te krijgen van de IT technologie die we toepassen.